Woensdag 14 februari 💕 organiseert Stichting TechniekEducatieDelft speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs het gratis evenement ‘Code in je klas 2.0’ bij HighTechCentre Delft.
Er is ruimte voor maximaal 100 leerkrachten dus meld je tijdig aan via deze link.

Wat kun je deze middag verwachten:
– Inloop van 13:00 tot 13:30 met een broodje en koffie/thee
– 2 x een workshop
– Een enthousiaste en interactieve presentatie door Felienne Hermans ‘Wat kun je allemaal met programmeren’.  Bij programmeren denk je al snel aan games, robots of apps. Maar met programmeren kun je nog veel meer! In deze lezing laat Felienne Hermans, universitair docent aan de TU Delft, je zien wat je allemaal met programmeren kan doen in jouw klas.
– Tijd om met elkaar te kletsen en tips en lesideeën uit te wisselen
– Afsluiting rond 17:00 uur.

!!!NEEM  JE LAPTOP MEE!!!

Hieronder treft u een kleine greep uit het workshop aanbod (onder voorbehoud):

Beebot en bluebot, (Ilse van Haagen)
Tijdens de workshop leer je alles over de vloerrobots. Robots die geschikt zijn voor jonge kinderen ( 4-11 jaar) waarmee spelenderwijs de eerste beginselen van het programmeren aan de orde komen. Leerlingen leren denken in logische stapjes, maar ook vooruit denken, problemen zien en oplossen, doelgericht werken en samen te werken, de 21e eeuwse vaardigheden. Na een korte introductie en uitleg ga je vooral actief aan de slag met de vloerrobots en zal de opgedane kennis, ervaring ( wat kan ik ermee, hoe en wanneer zet ik de robot in) en ideeën meteen toe kunnen passen in je eigen klas.

Leerlijn digitale geletterdheid (Jenya Krul)
Ben je er klaar voor? Deze workshop is een korte kennismaking met Computational Thinking (programmeren). Je krijgt een korte introductie in de kernbegrippen van digitale geletterdheid en de bijhorende leerlijn, maar bovenal ga je zelf aan de slag met oa. de Bluebot, de Ozobot, Dash de robot, de micro:bit, Scratch en unplugged lesmateriaal. Wil je alvast even rondreuzen? Dat kan! Kijk op: https://lessonup.io/app/channel/futurenl/series

More with the micro:bit (Pauline Maas)
De micro:bit is de meest populaire en betaalbare microcomputer ooit. Misschien heb je al eens een middagje met een micro:bit wat eenvoudige dingen uitgeprobeerd en toen gedacht is dat het nu? In dat geval is het tijd voor de workshop van Pauline Maas tijdens de Code in je klas 2.0. Pauline heeft het afgelopen jaar urenlang de micro:bit uitgeprobeerd voor haar nieuwe boek microbit101 met 101 projecten. Tijdens deze workshop passeren een stuk of 10 projecten de revue en kun je zelf aan de slag om ze ook te maken. Ze neemt een doos vol servomoteren, ledlampjes en andere elektrische knutselspullen mee. Je zult verbaasd staan over deze krachtig kleine minicomputer met al zijn sensoren die je betekenisvol kan inzetten bij verschillende vakken. Wat dacht je van neopixel schoenen met je microbit, een bibberspiraal, een dansende kerstman, microbits in een wand om een animatie spel met de leerlingen te spelen. Zo maar een greep uit de mogelijkheden. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar deze workshop.

Hello Ruby / Computational Thinking, (Pabo AMA Saxion – Emily Bakker en Loes Mensink)
Met Computational Thinking kun je leerzaam en creatief aan de slag met kinderen van alle leeftijden. Neem een kijkje in het lesmateriaal van Computational Thinking met Hello Ruby en ga zelf met de oefeningen aan de slag. Daarnaast leer je tips om zelf creatief aan de slag te gaan met Computational Thinking in je klas. Wil je vast meer weten? Kijk dan op www.stembasis.nl.

MOOC (Felienne Hermans)
Tijdens deze workshop zet jij je eerste stappen in de wereld van programmeren. Moeilijk? Saai? Zeker niet! Felienne, docente aan de TU Delft, laat je in deze workshop zien hoe jij kan programmeren en hoe je dat kunt inzetten in jouw eigen lessen.

Gave lessen maken met scratch (Arla Bultink & Anniek de Wilde)
Anniek de Wilde en Arla Bultink zijn derdejaars studenten aan de Haagse PABO en hebben de minor digitale geletterdheid, leren lesgeven met digitale middelen, gevolgd. Anniek en Arla delen hun ervaringen graag met anderen. Tijdens de workshop laten zij zien wat voor lessen zij hebben gemaakt en gegeven. Daarbij wordt u geïnspireerd om zelf lessen te ontwerpen met digitale middelen.

Papieren robots programmeren (Jeroen Storm)

In deze workshop leer je hoe je de lessen van het open educatieve platform SkillsDojo  in kunt zetten in jouw klas. Met SkillsDojo ontdekken kinderen van 6 t/m 12 jaar zelfstandig op pc of tablet de ‘21e eeuwse vaardigheden’. De lessen (of ‘missies’) worden aangeboden in de vorm van educatieve doe-het-zelf-video’s en printbare lesmaterialen. In de workshop ga je zelf aan de slag met de missie ‘Papieren robots programmeren’ en zo leer je een aantal basisprincipes van programmeren en de 21e eeuwse vaardigheid computational thinking.

Escaperoom
Info volgt

Voor de locatie van HTCDelft klikt u hier.
Let op de Abtswoudseweg is afgesloten.
Actuele info volgt per email